Siirry pääsisältöön

throwback Selviytyjät'18-leirille


Selviytyjät’18 – Telkkäalueen kesäleiri

keskiviikko 1.8

Saapuminen rantaan saa perhoset lentelemään vatsan pohjassa! Kamat puretaan autosta ja pakataan veneisiin, joiden on tarkoitus viedä leiriläiset neitseelliseen Iisaareen seuraaviksi viideksi päiväksi.
Pelastusliivit päälle ja matkaan. Tuuli pyörittää hiuksia mukavasti ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta! Satama alkaa siintää silmissä ja edessä onkin pudottautuminen. Kirjaimellisesti tarpojat pudotetaan veneestä ja he saavat uida rantaan.

Yhteisten kamojen roudaus alkaa rantaan päästyämme. Ensin kymmenkunta puolijoukkue telttoja ja muita varusteita työnnetään maitokärryissä hirmuista ylämäkeä ylös rantalaiturilta ruokalan eteen ja sieltä 400 metriä leiripaikalle. Hiki kimmeltää jokaisen iholla.

Kun kamat ovat itse leiripaikalla, alkaa heimojen omien savujen pystytys. Ei aikakaan, kun teltat ovat pystyssä ja alkaa porttien ja erilaisten katosten kasaus. Pelottomat Puumat, Lentävät Pingviinit ja Kun-Fu Pandat kilpailevat kenen savusta tulee hienon. Pian heimojen savut ovat kohonneet korkeuksiinsa ja aitoja, portteja ja muita rakennelmia koristellaan.

Siniveikkojen vetäjät keskittyvät pakopolun pystytykseen ja riippumattojen ripustamiseen.
Aina välillä käydään järvessä virkistäytymässä.


Ilta koittaa, samoin ensimmäinen heimoneuvosto, jossa heimot saavat omaan purkkiinsa päivän aikana ansaitsemansa pisteet, eli herneet. Pisteitä kertyy partiomaisesta käytöksestä, hyvän hengen ylläpitämisestä sekä onnistumisissa Selviytyjä-kisoissa. Heimoneuvostossa päätetään lisäksi heimolle seuraavaksi päiväksi päällikkö.


torstai 2.8

Toinen aamu valkeaa kosteana, mutta kauniina. Aamupalalla käy kuhina ja pian aamusta saareen saapuvat seikkailijat, jotka on tarpojien tavoin pudotettu uimaan rantaan.
Tarpojat pääsevät vihdoin kisailemaan Selviytyjät-radalla sekä haastamaan jokaisen aivosolunsa Siniveikkojen pakopolulla.

Seikkailijat pääsevät jatkamaan tarpojien edellisenä päivänä aloittamaa savun koristelua ja nikkarointia, kunhan ovat vaihtaneet kuivat vaatteet ja tutustuneet leirialueseen ja omaan heimoonsa.
Välipalat syödään savuissa heimon kanssa. Eikä uinti-taukoja parane unohtaa, sillä keli on edelleen lämmin koko kesän jatkuneiden helteiden takia.

Tarpojien saatua kisansa päätökseen, pääsevät seikkailijat tutustumaan rataan, jolla he kisaavat seuraavana päivänä. Tarpojat antavat omille heimolaisilleen parhaat mahdolliset vinkit, miten kiekon saa heitettyä parhaiten maaliin vaijerilla samaan aikaan laskiessa tai miten ramborata kannattaa suorittaa, jotta voimia säästyy loppukiriin.

Seikkailijoiden harjoitellessa radalla, tarpojat kävivät minikoulutuksen sudenpentujen ohjaamisesta, sillä sudenpennut ovat seuraavana iltana ja tulisivat olemaan hukassa isolla leirillä.
Seuraaviksi päiviksi on luvattu sadetta, joten vetäjät ripustaa riippumattojensa päälle pressut!
Illalla kokoonnutaan saunan jälkeen heimoneuvostoon ja kilpailu on tiukkaa. Heimoille äänestettiin myös uudet päälliköt.

perjantai 3.8

Perjantai aamu valkeni viileänä. Ruokalalla käy kova kuhina, kun seikkailijat ovat liittyneet joukkoon.

Seikkailijat pääsivät kisailemaan Selviytyjät-radalla ja testaamaan pakopolkua. Tarpojat valmistautuivat ottamaan valtaisan joukon sudenpentuja vastaan.

Vähän ennen lounasta alkaa saareen kantautua ukkosen jyrinää. Lounaalle mennessä taivas repeää ja yksi salama iskee keskelle leirialuetta. Ruokalasta tulee koko satakolmekymmenpäisen leiriväen sadesuoja. Sateen ja ukkosen hellittäessä, vetäjät lähtevät kiristämään telttojen narut ja etsimään kastuneet tavarat teltoista.

Pahimman sadekuuron loputtua leiriläiset pääsevät takaisin heimosavuihinsa ja sudenpennutkin pääsevät näkemään paikat ensimmäistä kertaa. Tarpojillakin riittää työtä pienten kaitsemisessa, joten seikkailijat ottavat vastuuta lisäkatosten rakentamisessa.

Iltaan mennessä jokaisen heimojen savuissa näkyy myös sudenpentujen. Seikkailijat ja tarpojat olivat saaneet aamulla tehtäväkseen suunnitella illaksi heimon oman heimoneuvoston, johon kokoonnuttiin illalla. Leirinjohtaja Pukari kävi vierailemassa jokaisessa heimoneuvostossa antamassa päivän herneet heimolle ja heimoissa vaihtui vielä kerran päällikkö.



lauantai 4.8

Aamulla herättiin ihanaan yllätykseen, yöllä ei satanutkaan enää!

Aamupäivästä sudenpennut ja seikkailijat kävivät kolmessa portaassa joko Selviytyjät-radalla, hengailivat tai kävivät uimassa ja saunassa. Osa seikkailijoista kävivät myös vielä pakopolulla. Tarpojat pääsivät hengähtämään ja käyvät melomassa kanooteilla saaren ympäri. 

Luonaan jälkeen alettiin valmistautua Suuriin Selviytyjäkisoihin, jonka jokaiseen lajiin joukkueet valitsivat edustajat jokaisesta ikäkaudesta. Lajeina olivat mm. ei-ihan-perinteinen-köydenveto, hernekuskaus, vesikisa ja polttopallo. Jokaisesta lajista voittaja heimo sai lisää herneitä purkkiinsa.
Suurten Selviytyjä-kisojen jälkeen syötiin päivällinen ja aloitettiin valmistautuminen viimeiseen suureen heimoneuvostoon, jossa selviäisi kuka heimosta on voittaja.


Suuri heimoneuvosto alkaa Siniveikon tyttöjen näytelmä, jonka jälkeen Siniveikkojen vetäjät peluuttavat vähän leiriläisiä (banaanipelistä tuli varmasti jokaisen lempipeli!). Laulettiin yhdessä pari nuotiolaulua, jonka jälkeen koitti aika, jota koko leiri oli odottanut: viimeiset äänet ja voittajan julistus! Kilpailu oli äärimmäisen tiukka ja voittajalla on silmämääräisesti vain kolme hernettä enemmän kuin kahdella muulla joukkueella. Voittajaksi Pelottomista Puumista, Lentävistä Pingviineistä ja Kun-Fu Pandoista julistetaan ulkopuolisen tuomariston päätöksellä                      Lentävät Pingviinit!


Heimoneuvoston jälkeen lähdetään iltapalalle, jossa voittajaheimoa odotti pillimehun ja herkun sijaan limpparit ja herkut!

Nuorempien käydessä jo nukkumaan, tarpojat saavat vielä omaa ohjelmaa ruokalalla, jonka jälkeen käy heilläkin tie telttaan nukkumaan. Aikuiset jäävät vielä ”kokoustamaan”. 

sunnuntai 5.8

Aamulla leiriläiset heräävät taivasalta, sillä jokaiseen leiriin kuuluu leirijekut! Jokainen teltta käytiin nostamassa aamulla pois paikaltaan.

Ennen brunssia jokainen teltta on pakattu, omat kamat on kasattu, samoin savut on purettu. Brunssin jälkeen otetaan leirin yhteiskuva ja lippukuntien kamat viedään rantaan, josta ne rahdataan lautalle ja sieltä vastarannalle. Leiriläiset ovat kuin pieniä ahkeria muurahaisia.

Muiden leiriläisten pelaillessa yhdessä ja köllötellessä auringossa, käyvät tarpojapojat purkamassa energiaa vielä metsässä lipunryöstön parissa.

Laivat saapuvat rantaan ja alkavat lippukunnat lähteä porrastetusta Iisaaresta

 









Leiristä käteen monen monta muistoa, uusia kamuja ja hyvä (vähän väsynyt) fiilis.

Kiitos Iisalmen Korvenkävijät, Keiteleen Saukot ja KiuruPartio!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ETÄPARTIO-OHJELMA PANKKI

Kasvokkain tapahtuvan partiotoiminnan ollessa tauolla,  kokosimme etäpartio-ohjelma pankkiin hauskaa tekemistä koko perheelle ja ikäkausille! Ikäkaudet menevät seuraavasti:  Sudenpennut 1-2lk Seikkailijat 3-5lk Tarpojat 6-8lk Samoajat/vaeltajat 9lk-22v Perheet Voit ottaa toteuttasiessasi aktiviteettja kuvia ja lähettää ne vetäjille! Luvan kanssa kuvia laitetaan lippukunnan Instagramiin! (@lapinlahdensiniveikot) Perheiden yhteistä tekemistä: Pelasta pörriäinen -kampanja Osallistukaa koko perheen kanssa Pelasta pörriäinen -kampanjaan istuttamalla pölyttäjä-ystävällisiä kasveja tai rakentamalla vaikka hyönteishotelli.  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/01/viisi-tapaa-pelastaa-porriainen-valitse-omasi-ja-merkkaa-tekosi Hyönteishotellivinkki:  https://www.plantagen.fi/rakenna-oma-hyonteishotelli.html Pölyttäjäystävällisiä kasveja:  https://www.polytys.fi/polyttajat-puutarhassa/vinkkeja-kasvivalintoihin/ Siisti Bii

Partiopaidan tilaaminen

Partiopaitojen tilaus -ohje Yhtenäinen pukeutuminen lisää yhteenkuuluvuutta! Partiopaita on virallisen partioasun, ja virallisen partiopukeutumisen perusyksikkö, joka partiolaisella olisi hyvä olla. Lapinlahden Siniveikot käyttävät sinistä partiopaitaa. Lisäksi paitaan tulee muutamia merkkejä, jotka kertova mm. partiolaisen piirin.   Tarvitset VÄH. partiopaidan ja kaikki listassa olevat merkit siihen.   Partiopaidat ja merkit tilataan Scandinavian Outdoor -verkkokaupasta: https://scandinavianoutdoor.fi/partio/ TILATTAVAT TUOTTEET Tilattava tuote Hinta Kuva Linkki Partiopaita, LASTEN MALLI 49,00€       https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/partiopaita-05-sin-lasten/   Partiopaita, NAISTEN MALLI 49,00€ https://scandinavianoutdoor.fi/part

Kuinka liittyä/erota partiotoiminnasta?

 Miten pääsen toimintaan mukaan? 1. Ota viestitse yhteyttä lippukunnanjohtajaan Inariin (044 2619544), ja kysy mahtuuko ryhmiin mukaan. 2. Täytä partion jäsenhakemus: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemukset/hakemus.aspx?id=9998956  3. Toimintaa voi käydä kokeilemassa 3 kertaa ennen päätöstä liittyä mukaan. Muista kuitenkin ensin selvittää lippukunnanjohtajalta onko ryhmissä tilaa. Miten toimin, jos partioharrastus ei enää ole ajankohtainen? 1. Ilmoita harrastuksen lopettamisesta oman ryhmän johtajille. Näin emme odota sinua kerroille turhaan, ja täysiin ryhmiin pääsevät mukaan mahdolliset jonottajat. 2. Poistu jäsenrekisteristä tekemällä erohakemus partion asiointipalvelussa: https://asiointi.partio.fi/ Erohakemus löytyy asiointipalvelussa ”jäsenyydet”-kohdassa. Jäsenyydet-välilehdellä on Eroa-painike. Painikkeesta avautuu erohakemus, jossa pyydetään jäsenyyden päättymispäivämäärää sekä eron syytä. 3. Poistu huoltajien ja lippukunnan tiedotusryhmistä WhatsAppissa.