Siirry pääsisältöön

ETÄPARTIO-OHJELMA PANKKI


Kasvokkain tapahtuvan partiotoiminnan ollessa tauolla, 

kokosimme etäpartio-ohjelma pankkiin hauskaa tekemistä koko perheelle ja ikäkausille!

Ikäkaudet menevät seuraavasti: 

Sudenpennut 1-2lk

Seikkailijat 3-5lk

Tarpojat 6-8lk

Samoajat/vaeltajat 9lk-22v

Perheet

Voit ottaa toteuttasiessasi aktiviteettja kuvia ja lähettää ne vetäjille! Luvan kanssa kuvia laitetaan lippukunnan Instagramiin! (@lapinlahdensiniveikot)

Perheiden yhteistä tekemistä:


Pelasta pörriäinen -kampanja

Osallistukaa koko perheen kanssa Pelasta pörriäinen -kampanjaan istuttamalla pölyttäjä-ystävällisiä kasveja tai rakentamalla vaikka hyönteishotelli. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/01/viisi-tapaa-pelastaa-porriainen-valitse-omasi-ja-merkkaa-tekosi




Siisti Biitsi -kampanja

Siisti Biitsin tarkoituksena on siivota rantoja, kerätä tietoja rantojen roskaisuudesta, herättää kiinnostusta roskaisuustilanteeseen ja yhdistää ympäristöteko ja hauska ulkoilupäivä. Käy koko perheen voimin keräämässä lähialueesi rannalta roskat pois! https://www.siistibiitsi.fi/


Pelastautumisharjoitus kotona

Päiväkodeissa ja kouluissa onkin tuttua harjoitella paloturvallisuusasioita, mutta entä kotona? Harjoittele pelastautumista kotona. Onko palohälyttimet testattu koska viimeksi? Tehkää koko perheen kanssa suunnitelma tulipalon varalle!


Kodin kierrätys ja jätteiden lajittelu

Laittakaa yhdessä kierrätys ja lajittelu kotona kuntoon! Mitä kierrätyspisteitä kotinne läheltä löytyy? Lajitteletteko jo biojätteet, paperin, pahvin, muovit, lasit, metallin? Olisiko kotona tarpeen kerätä vaatteita tai leluja kierrätykseen? Mihin voisi kerätä kodin käyttökelvottomat vaatteet ja tekstiilit, ja mihin ne voisi viedä kierrätettäväksi?


Etsi lähin kierrätyspiste: https://www.kierratys.info/


Perusta museo kotiin

Kootkaa näyttely kotoa löytyvistä esineistä, omista taideteoksista tai vanhoista valokuvista. Kutsukaa näyttelyn avajaisiin koko perhe tai videopuhelun avulla myös mummit ja kummit. Toimikaa museo-oppaina ja näyttelyn esitelkää teokset ja esineet. Jos haluatte hassutella, voitte myös keksiä aivan uudenlaisia mielikuvituksellisia merkityksiä ja tarinoita näyttelyesineillenne.

Siman valmistus

Simaa voi tehdä tänä vuonna itse! Etsi resepti, valmistaudu ja suunnittele hyvissä ajoin ja eikun siman keittoon!


Kevään istutukset

Kevään ensimmäisiin istutuksiin kannattaa valita kylmää kestäviä kasveja kuten tulppaaneja tai narsisseja. Esikasvattaa voi myös jo hyötykasveja kuten avomaankurkkua! 


Retkiruokaa

Käy paistamassa tikkupullia lähialueesi nuotiopaikalla. https://www.partioaitta.fi/oppaat/retkeilijan-reseptit/


Polkupyörän keväthuolto

Huolla pyöräsi kevättä varten: säädä satulan korkeus, pumppaa renkaat, voitele ketjut ja varmista jarrujen ja vaihteiden toimivuus! Voit myös rakentaa huolletulle pyörällesi taitoradan, jossa testaat pyöräilytaitojasi.


Lasten lintuviikko

Osallistukaa perheen kanssa lastenlintuviikkoon!



Siivoustalkoot
Pitäkää koko perheen siivoustalkoot ulkona/sisällä!

Lautapeli-ilta
Järjestäkää koko perheen lautapeli-ilta! Jokainen saa valita yhden lautapelin!

Piknik
Tehkää perheen kesken piknik olohuoneeseen tai takapihalle! Tai voitte viedä esim. lounaan terassille!

Pihaolympialaiset
Kuka on perheen paras kumpparin heittäjä tai kellä on paras sihti?
https://www.martat.fi/marttakoulu/pikkukokki/kotikulmilla/pelit-ja-leikit/pihaolympialaiset/

Ruokalista
Laatikaa yhdessä perheen kanssa viikon ruokalista! Tuleehan jokaisen ääni kuulluksi?

Paperilennokkikilpailu
Kenen lennokki lentää pisimmälle? Etsikää netistä erilaisia lennokkiohjeita ja kokeilkaa niitä.

Auton pesu
Ämpärit ja pesusienet esiin ja peskää autot yhdessä!

Tee se itse jäätelö
Kokeilkaa tehdä itse omaa jäätelöä! https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/arki/kesan-halutuin-herkku--itse-tehty-jaatelo

Leffailta
Järjestäkää perheen yhteinen leffateatterikokemus. Tehkää elokuvateatteriliput, numeroikaa paikat,  valmistakaa popkornia ja nauttikaa elokuvasta!

Levyraati
Pitäkää perheen kesken levyraati! Jokainen soittaa muille oman lempikappaleensa ja ne voidaan arvostella yhdessä sovitulla tavalla!

Lautapelit pihalle

Huoltohommia

Sudenpennut:


Roskienkeruutempaus

Kevät on parasta aikaa siivota luonto talven jäljiltä! Ota roskapussi mukaan ja putsaa lähikatujasi roskista. Muista lajitella jätteet jätekatoksella.


Kirje tai postikortti

Kirjoita vaikka isovanhemmalle tai muulle läheiselle, jota et pääse nyt tapaamaan. Varmasti ilostuttaa!


Koitos

Tutustu partioharrastukseen tubettajien matkassa.  https://www.youtube.com/results?search_query=koitos

Kauppareissu

Harjoittele kaupassa käyntiä ja/tai rahan käyttöä Papunetin Papumarket -pelissä. http://papunet.net/_pelit/papumarket/#/

Nuotiolauluja: 

Kuuntele Åttopoikien Iltanuotiolla -levyltä nuotiolauluja, laula mukana ja viritä vaikka telkkariin nuotio loimuamaan virtuaalisesti! 




Solmut

Harjoittele erilaisia solmuja: merimiessolmu (partiohuivisolmu), ystävyydensolmu, hirvensorkka ja kahdeksikkosolmu. Etsi löydätkö kuvallisia ja sanallisia solmuohjeita, videoita tai muuta materiaalia.


Majan rakennus

Rakenna maja sisälle, ja yövy siellä! https://www.pirkka.fi/niksi/maja-lapsille-sisatiloihin



Munakennoaskartelua

Askartele munakennoista eläimiä, kukkia, merirosvolaiva ja mitä ikinä keksitkään! Pinterest-linkit näyttävät muutaman ensimmäisen kuva, jonka jälkeen vaatii kirjautumisen, mutta linkit ovatkin vain inspiraatiota antamassa.





Makramee-solmeilu

Opettele tekemään hienoja Makramee-seinävaatteita! https://www.lankava.fi/fi/ohjeet/makramee-ohjeet/


Heijastinpeli

Omalla kotipihalla voi kokeilla pimeän aikaan taskulampun ja heijastimen avulla, miten kaukaa heijastin erottuu, kun sitä kohti osoittaa valolla. Matkaa voi mitata esim. askelin. Entä jos ei olisi heijastinta? Onko eri heijastimissa eroja? Missä heijastin kannattaa olla?


Opettele liikennemerkkejä

Tee kävelyretki lähiympäristöösi ja valokuvaa kaikki näkemäsi liikennemerkit. Selvitä kotona, mitä ne tarkoittavat. Kuinka monta jo tiesit?

Kuntopiiri metsässä

Kuntoile luonnossa, voit esimerkiksi punnertaa puuta vasten, juosta/loikkia mäkeä ylös tai käyttää kiveä käsipainona. Mitä kaikkea keksit?



Frisbeegolf

Kuinka pitkälle kiekkosi lentää? Käy testaamassa radalla. Ratoja Lapinlahdella Nerkoolla (Saiturin monttu) sekä Monitoimitalon takana harjulla, myös Varpaisjärvellä on oma rata. Kiekkoja voi lainata mm. Lapinlahden pääkirjastosta. https://frisbeegolfliitto.fi/harrastuksen-aloittaminen/



Luontomandala

Taiteile luonnonmateriaaleista oma mandala, jonka jätät ohikulkijoiden ihailtavaksi. Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia ja älä revi puista oksia ja lehtiä. Hyödynnä kaikkea maasta löytyvää. Mandala on ympyrän muotoinen kuvio, joka kuvaa symbolisesti kosmosta. Sana mandala on sanskritin kieltä ja tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä. https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/nuoret/luonto-taide.html


Pyöräretki
Tee pyöräretki, ota evästä mukaan ja pyöräile kivaan paikkaan herkuttelemaan! Muistathan pyöräilykypärän!

Pirauta kaverille!
Soita kaverille/kummille/tutulle ja kysy kuulumisia!

Tuunausnurkka
Kokeile tuunata omaa vanhaa tavaraa tai lelua. Esim. vanhasta sukasta keppihevonen: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/08/tee-yksinkertaisia-keppareita-yhdessa-lasten-kanssa-ja-hyppaa-mukaan-trendiin

Uusi taito
Opettele täysin uusi taito, esim. jonglööraamaan, pallon pomputtelu, käsillä seisonta tai virkkaus!

Tähtitaivas
Tutki oikeaa tai virtuaalista tähtitaivasta! Bongaatko Otavan, Orionin tai Kassiopeian? Entä satutko näkemään tähdenlennon? https://www.ursa.fi/taivaalla/tahtikartta/

Kasaa palapeli
Mikä on vaikein palapeli minkä saat kasattua?

Lähimetsän kauneutta
Etsi lähimetsästäsi uusi, kaunis paikka!

360 luonto
Tutustu erilaisiin paikkoihin 360° videoiden välityksellä! https://www.youtube.com/playlist?list=PLivjPDlt6ApRq22sn082ZCC9893XtV8xc

Puuhalehti
Tee ikioma puuhalehti. Kerää lehdistä ristikoita, sudokuja ja muita tehtäviä. Liimaa ne sitten vihkoon tai kaksinkerroin taitelluille ja sisäkkäin asetetuille papereille. Sitten ratkomaan!

Minikokoinen Jurassic Park
Rakenna pahvilaatikkoon tai vatiin puutarha hiekasta, kivistä ja oksista jurakauden tyyliin ja asettele leludinot sinne asumaan.

Merimaisema tai akvaario pahvilaatikosta
Leikkaa laatikon kylkeen reikä, josta voit katsella akvaarion sisälle. Leikkaa hiekka, vesi ja kalat erivärisistä papereista ja liimaa ne paikoilleen laatikon sisään.
Voit käyttää sisustamisessa myös kankaita. Kalat voit ripustaa langoilla roikkumaan laatikon kannesta, niin ne ”uivat”.

Ruokataide
Kokeile tehdä ruokataidetta. Muistahan ettei ruokataide ole ruualla leikkimistä! https://www.instagram.com/breakfastformyson/?hl=fi

Leikkipankki
Alkavatko vanhat leikit kyllästyttää? Etsi leikkipankista uusi! https://www.leikkipankki.fi/haku

Tee taidetta
Kokeile uusia, hauskoja ja värikkäistä askarteluprojekteja! https://leikkileikkina.com/


Kirja-aktiviteetteja
Poimi kiva kirja-aktiviteetti linkin takaa! https://prolastenkirjallisuus.fi/blog/2020/03/17/kyykyta-korona-karkaa-kirjamaahan/

Eläinlive
Katsele erilaisia eläinlivevideoita. https://explore.org/livecams


Kulttuurimatka
Tee kulttuurimatka omalta kotisohvalta:

Satuja
Onko kaikki kirjahyllyn satukirjan sadut koluttu läpi? Linkin takaa löytyy laaja valikoima ilmaisia satukirjoja! https://iltasatu.org/

Viikon heurekahetki
Katso videoita erilaisista tieteellisistä kokeista! https://www.heureka.fi/heurekahetki/

Tiedonjyvä-sarja
Tutki luonnontieteellisiä ilmiöitä Tiedonjyvä-sarjan ohjeiden avulla.

Luontoliikunta
Kaipaatko vaihtelua liikkumiseen? Valitse linkin listasta sopiva haaste ja toteuta se. Saatkohan kaikki 30 kohtaa toteutettua vuoden loppuun mennessä?
Etsi listan jokaiseen kohtaan jokin asia tai paikka lähi luonnosta.

Taikataikina
Etsi taikataikinan ainekset keittiökaapista ja muotoile valmiilla taikinalla mitä ikinä haluat! Tuotokset voi paistaa uunissa ja sen jälkeen niitä voi koristella myös esim. maalaamalla.

Arkeologinen tutkimus
Etsi metsästä tai pihasta hienoja kiviä ja vie ne kotiin pesuun. Tutki tarkemmin suurennuslasilla niiden pintaa ja kuvioita. Mikä kivistä on kaikkein hienoin?

Korttitalo
Miten korkean korttitalon saat rakennettua? Kuka on perheen paras rakentaja? Etsi ohjeita uusiin korttitalon kasaus menetelmiin ja kokeile

Käsityöt
Kokeile uusia käsitöitä Marttojen ohjeilla.

Kollaasi
Löytyykö kotoasi turhia, vanhoja lehtiä? Tee kollaasi leikkelemällä niistä kuvia! Voit suunnitella unelmiesi talon tai tehdä hullunkurisen viidakon!

Rinkan pakkaus
Etsi ohjeet rinkan oikeaoppiseen pakkaamiseen ja kokeile käytännössä

Partiolehti
Kirjoita omaa (partio)lehteä! Keksi erilaisia retkivinkkejä tai kerro partioleirikokemuksistasi!

Lemmikinhoito
Perehdy jonkun lemmikin hoitoon ja kirjoita ohjeet.

Partiohuivi kondikseen
Silitä partiohuivisi ja rullaa se uudelleen napakasti ja siististi. Laita niskaan hakaneula pitämään huivi paketissa.

Viittomakieli tutuksi
Tutustu viittomakieleen ja opettele esimerkiksi viittomaan oma nimesi tai värit. https://www.youtube.com/results?search_query=viittomakieli

Pokemon Go -peli
Pelaa Pokemon Go -peliä ja ulkoile samalla! Montako Pokemonia saat napattua?

Maamerkit

Parkour

Temppurata
Tehkää kotiin sisälle tai ulos oma temppurata. Kuinka nopean ajan saat? https://www.liikeimpulssi.fi/lastenjumpat/temppurata.php

Luonnonmateriaalit hyötykäyttöön
Kerää luonnonmateriaaleja. Valmista materiaaleista esimerkiksi luontokoru, avaimenperä, tuulikello, ovikoriste, hiuskoriste, voimakivi, mandala jne.

Nikkaroi
Vasara ja saha käteen! Nikkaroi jotain pientä ja hauskaa, kuten linnunpönttö tai hyönteishotelli tai isoa ja hienoa, kuten halkoteline! Sovella omien taitojen mukaan.

Lukuläksy
Lue tai kuuntele kirja, jokin muu kuin koulukirja!

Kalassa
Käy kalassa! Jos sinulla ei ole virveliä, voit tehdä itse mato-ongen. https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/seikkailijat-10-12-v/taitomerkit/kalastus/mato-onki/

Partiotapoja muualta maailmasta
Mitkä kuusi maata ovat maailman ainoita, joissa ei ole partiotoimintaa? Tutustu muiden maiden partiotapohin. https://www.youtube.com/watch?v=gyZlQDb09Kk

Museopelit
Opi uutta museopeleistä

Seikkailijat:


Roskienkeruutempaus

Kevät on parasta aikaa siivota luonto talven jäljiltä! Ota roskapussi mukaan ja putsaa lähikatujasi roskista. Muista lajitella jätteet jätekatoksella.


Kirje tai postikortti

Kirjoita vaikka isovanhemmalle tai muulle läheiselle, jota et pääse nyt tapaamaan. Varmasti ilostuttaa!


Koitos

Tutustu partioharrastukseen tubettajien matkassa. https://www.youtube.com/results?search_query=koitos


Kauppareissu

Harjoittele kaupassa käyntiä ja/tai rahan käyttöä Papunetin Papumarket -pelissä. http://papunet.net/_pelit/papumarket/#/


Nuotiolauluja: 

Kuuntele Åttopoikien Iltanuotiolla -levyltä nuotiolauluja, laula mukana ja viritä vaikka telkkariin nuotio loimuamaan virtuaalisesti! 




Solmut ja köytökset

Harjoittele erilaisia solmuja ja köytöksiä: merimiessolmu (partiohuivisolmu), ystävyydensolmu, hirvensorkka, paalusolmu ja pukkiköytös.  Etsi löydätkö kuvallisia ja sanallisia solmuohjeita, videoita tai muuta materiaalia.


Majan rakennus

Rakenna maja sisälle, ja yövy siellä! https://www.pirkka.fi/niksi/maja-lapsille-sisatiloihin



Makramee-solmeilu

Opettele tekemään hienoja Makramee-seinävaatteita! https://www.lankava.fi/fi/ohjeet/makramee-ohjeet/


Heijastinpeli
Omalla kotipihalla voi kokeilla pimeän aikaan taskulampun ja heijastimen avulla, miten kaukaa heijastin erottuu, kun sitä kohti osoittaa valolla. Matkaa voi mitata esim. askelin. Entä jos ei olisi heijastinta? Onko eri heijastimissa eroja? Missä heijastin kannattaa olla?


Opettele liikennemerkkejä

Tee kävelyretki lähiympäristöösi ja valokuvaa kaikki näkemäsi liikennemerkit. Selvitä kotona, mitä ne tarkoittavat. Kuinka monta jo tiesit?


Tee itse peli

Valmista itse Kubb-peli! Kubb on ulkona pelattava keilapeli, johon tarvitset noin 20 kapulaa. Käytä luovuutta ja valmista kapuloita esimerkiksi polttopuista tai vaikka kierrättäen maitopurkeista, jotka voi täyttää vedellä. Pelatkaa oman perheen kesken! https://www.youtube.com/watch?v=0_WOZcEqMwY


Kuntopiiri metsässä

Kuntoile luonnossa, voit esimerkiksi punnertaa puuta vasten, juosta/loikkia mäkeä ylös tai käyttää kiveä käsipainona. Mitä kaikkea keksit?



Frisbeegolf

Kuinka pitkälle kiekkosi lentää? Käy testaamassa radalla. Ratoja Lapinlahdella Nerkoolla (Saiturin monttu) sekä Monitoimitalon takana harjulla, myös Varpaisjärvellä on oma rata. Kiekkoja voi lainata mm. Lapinlahden pääkirjastosta. https://frisbeegolfliitto.fi/harrastuksen-aloittaminen/



Luontomandala

Taiteile luonnonmateriaaleista oma mandala, jonka jätät ohikulkijoiden ihailtavaksi. Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia ja älä revi puista oksia ja lehtiä. Hyödynnä kaikkea maasta löytyvää. Mandala on ympyrän muotoinen kuvio, joka kuvaa symbolisesti kosmosta. Sana mandala on sanskritin kieltä ja tarkoittaa ympyrää, keskusta tai yhteyttä. https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/nuoret/luonto-taide.html


Pyöräretki
Tee pyöräretki, ota evästä mukaan ja pyöräile kivaan paikkaan herkuttelemaan! Muistathan pyöräilykypärän!

Pirauta kaverille!
Soita kaverille/kummille/tutulle ja kysy kuulumisia!

Partiomeemi
Keksi omia partiomeemejä! Lähetä ne halutessasi omalle vetäjälle! https://instagram.com/scoutmein?igshid=oyrsp2rte34u

Tuunausnurkka
Kokeile tuunata omaa vanhaa tavaraa tai lelua. http://pientakivaa.blogspot.com/2012/10/tuunausideoita.html

Uusi taito
Opettele täysin uusi taito, esim. jonglööraamaan, pallon pomputtelu, käsillä seisonta tai virkkaus!

Tähtitaivas
Tutki oikeaa tai virtuaalista tähtitaivasta! Bongaatko Otavan, Orionin tai Kassiopeian? Entä satutko näkemään tähdenlennon? https://www.ursa.fi/taivaalla/tahtikartta/

Kasaa palapeli
Mikä on vaikein palapeli minkä saat kasattua?

Lähimetsän kauneutta
Etsi lähimetsästäsi uusi, kaunis paikka!

360 luonto
Tutustu erilaisiin paikkoihin 360° videoiden välityksellä! https://www.youtube.com/playlist?list=PLivjPDlt6ApRq22sn082ZCC9893XtV8xc

Päivä tubettajana
Kokeile tubettamista! Voit hyvin harjoitella videoiden tekemistä myös lataamatta niitä nettiin.

Puuhalehti
Tee ikioma puuhalehti. Kerää lehdistä ristikoita, sudokuja ja muita tehtäviä. Liimaa ne sitten vihkoon tai kaksinkerroin taitelluille ja sisäkkäin asetetuille papereille. Sitten ratkomaan!

Minikokoinen Jurassic Park
Rakenna pahvilaatikkoon tai vatiin puutarha hiekasta, kivistä ja oksista jurakauden tyyliin ja asettele leludinot sinne asumaan.

Merimaisema tai akvaario pahvilaatikosta
Leikkaa laatikon kylkeen reikä, josta voit katsella akvaarion sisälle. Leikkaa hiekka, vesi ja kalat erivärisistä papereista ja liimaa ne paikoilleen laatikon sisään.
Voit käyttää sisustamisessa myös kankaita. Kalat voit ripustaa langoilla roikkumaan laatikon kannesta, niin ne ”uivat”.

Ruokataide
Kokeile tehdä ruokataidetta. Muistahan ettei ruokataide ole ruualla leikkimistä! https://www.instagram.com/breakfastformyson/?hl=fi

Leikkipankki
Alkavatko vanhat leikit kyllästyttää? Etsi leikkipankista uusi! https://www.leikkipankki.fi/haku

Tee taidetta
Kokeile uusia, hauskoja ja värikkäistä askarteluprojekteja! https://leikkileikkina.com/

Kirja-aktiviteetteja
Poimi kiva kirja-aktiviteetti linkin takaa! https://prolastenkirjallisuus.fi/blog/2020/03/17/kyykyta-korona-karkaa-kirjamaahan/

Eläinlive
Katsele erilaisia eläinlivevideoita. https://explore.org/livecams
https://zoo.sandiegozoo.org/live-cams

Orkesteri
Tutustu orkesterin osiin ja soittimiin. https://yle.fi/aihe/orkesterikone


Kulttuurimatka
Tee kulttuurimatka omalta kotisohvalta:


Viikon heurekahetki
Katso videoita erilaisista tieteellisistä kokeista! https://www.heureka.fi/heurekahetki/

Tiedonjyvä-sarja
Tutki luonnontieteellisiä ilmiöitä Tiedonjyvä-sarjan ohjeiden avulla.

Päiväkirja
Kirjoita ajatuksiasi ja tekemisiäsi ylös konkreettiseen päiväkirjaan tai esimerkiksi puhelimen sovellukseen! Monen vuoden päästä on varmasti kiinnostavaa palata takaisin vuoteen 2020. Voit soveltaa myös partiopäiväkirjaksi.

Luontoliikunta
Kaipaatko vaihtelua liikkumiseen? Valitse linkin listasta sopiva haaste ja toteuta se. Saatkohan kaikki 30 kohtaa toteutettua vuoden loppuun mennessä?

Kiitollisuusaarrejahti
Etsi listan jokaiseen kohtaan jokin asia tai paikka lähi luonnosta.

Arkeologinen tutkimus
Etsi metsästä tai pihasta hienoja kiviä ja vie ne kotiin pesuun. Tutki tarkemmin suurennuslasilla niiden pintaa ja kuvioita. Mikä kivistä on kaikkein hienoin?

Korttitalo
Miten korkean korttitalon saat rakennettua? Kuka on perheen paras rakentaja? Etsi ohjeita uusiin korttitalon kasaus menetelmiin ja kokeile

Käsityöt
Kokeile uusia käsitöitä Marttojen ohjeilla.

Kollaasi
Löytyykö kotoasi turhia, vanhoja lehtiä? Tee kollaasi leikkelemällä niistä kuvia! Voit suunnitella unelmiesi talon tai tehdä hullunkurisen viidakon!

Jousipyssy
Kokeile tehdä itse oma jousipyssy! Muistathan turvallisuuden jousipyssyä kokeillessasi!

Rinkan pakkaus
Etsi ohjeet rinkan oikeaoppiseen pakkaamiseen ja kokeile käytännössä

Partiolehti
Kirjoita omaa (partio)lehteä! Keksi erilaisia retkivinkkejä tai kerro partioleirikokemuksistasi!

3D-piirrustus
Etsi ohjeet 3D-piirustuksiin ja kokeile itse.

Partiohuivi kondikseen
Silitä partiohuivisi ja rullaa se uudelleen napakasti ja siististi. Laita niskaan hakaneula pitämään huivi paketissa.

Viittomakieli tutuksi
Tutustu viittomakieleen ja opettele esimerkiksi viittomaan oma nimesi tai värit. https://www.youtube.com/results?search_query=viittomakieli

Pokemon Go -peli
Pelaa Pokemon Go -peliä ja ulkoile samalla! Montako Pokemonia saat napattua?

Maamerkit

Parkour

Luonnonmateriaalit hyötykäyttöön
Kerää luonnonmateriaaleja. Valmista materiaaleista esimerkiksi luontokoru, avaimenperä, tuulikello, ovikoriste, hiuskoriste, voimakivi, mandala jne.

Nikkaroi
Vasara ja saha käteen! Nikkaroi jotain pientä ja hauskaa, kuten linnunpönttö tai hyönteishotelli tai isoa ja hienoa, kuten halkoteline! Sovella omien taitojen mukaan.

Lukuläksy
Lue tai kuuntele kirja, jokin muu kuin koulukirja!

Kalassa
Käy kalassa! Jos sinulla ei ole virveliä, voit tehdä itse mato-ongen. https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/seikkailijat-10-12-v/taitomerkit/kalastus/mato-onki/

Partiotapoja muualta maailmasta
Mitkä kuusi maata ovat maailman ainoita, joissa ei ole partiotoimintaa? Tutustu muiden maiden partiotapohin. https://www.youtube.com/watch?v=gyZlQDb09Kk

Museopelit
Opi uutta museopeleistä
Työmaahuoltopeli: http://www.lottasvard.fi/tyomaahuolto/
Ennen kaikki oli hyvin -peli: http://game.it.jyu.fi/ennen/
Muita pelejä: https://play.x-routes.com/?locale=fi_FI

Tarpojat:


Roskienkeruutempaus

Kevät on parasta aikaa siivota luonto talven jäljiltä! Ota roskapussi mukaan ja putsaa lähikatujasi roskista. Muista lajitella jätteet jätekatoksella.


Kirje tai postikortti

Kirjoita vaikka isovanhemmalle tai muulle läheiselle, jota et pääse nyt tapaamaan. Varmasti ilostuttaa!


Kotiruoan laitto

Kokkaa perheelle ateria! Etsi resepti ja valmista ruoka, maistelkaa ja arvioikaa ruokaa koko perheen voimin. Pyydä tarvittaessa ruuanlaittoon apua muilta perheen jäseniltä.


Koitos

Tutustu partioharrastukseen tubettajien matkassa. https://www.youtube.com/results?search_query=koitos


72 tuntia –peli

Pelaa varautumispeliä internetissä. Peli on kehitetty viranomaisten ja järjestöjen laatiman kotitalouksien varautumissuosituksen opettelemiseksi. Ota selvää, miten itse pärjäisit! https://72tuntia.fi/


GeoGuessr
Avaa ilmainen versio ja tutkaile ympäristöä, mitä veikkaat missä olet!? Kun sinulla on veikkaus, avaa kartta ja klikkaa paikkaa, jossa uskot olevasi! https://www.geoguessr.com/free


Maantietopeli

Seterra on haastava, maantietoon pohjautuva peli. Opi eri maanosien maista, meristä lipuista jne! https://online.seterra.com/fi/


Suomen Partiolaisten Discord

Discord on sovellus/alusta, keskustelussa ja chattailulle. Käy liittymässä Suomen Partiolaisten Discrod-kanavaan ja osallistumassa keskusteluihin. https://discord.gg/wWJRFqA


Nuotilauluja

Kuuntele Åttopoikien Iltanuotiolla -levyltä nuotiolauluja, laula mukana ja viritä vaikka telkkariin nuotio loimuamaan virtuaalisesti!




Solmut ja köytökset

Harjoittele erilaisia solmuja ja köytöksiä: merimiessolmu (partiohuivisolmu), paalusolmu, hirvensorkka, ystävyydensolmu, pukkiköytös ja ristiköytös. Etsi löydätkö kuvallisia ja sanallisia solmuohjeita, videoita tai muuta materiaalia.


Majan rakennus

Rakenna maja sisälle, ja yövy siellä! https://www.pinterest.pt/pin/37858453087077398/


Sytykkeitä kierrätysmateriaalista

Valmista sytykkeitä tuleviin nuotioretkiin tai takan tai saunan pesän sytyttämiseen.




Tee se itse - hygieniatuotteet!

Valmista partiolaisten ohjeilla kesän reissuja varten hygieniatuotteita.



Unelmien leiri

Suunnittele unelmiesi leiri. Mitä leirillä tehtäisiin, mitä syötäisiin, missä yövyttäisiin, olisiko se oman ryhmän leiri, koko lippukunnan vai tulisiko sinne muistakin lippukunnista? Missä leiri olisi, kauanko se kestäisi?


Ongelmanratkaisu

Partiossa kehittyy ongelmanratkaisukyky, jota haastetaan nyt. Tässä lista erilaisista haasteista, joita voisit partiossa kohdata. Pohdi mahdollisimman monta ratkaisua, mitä oikein voisit tehdä. Jaa omia ratkaisujasi ryhmän omaan Whatsapp-ryhmään.

1.      Metsäretkellä kaverilta nyrjähtää nilkka (partiohuivit kaulassa, ei ensiapulaukkua, osalla takki, puro vieressä)

2.      Leiriaamuna huomataan, että teltta on kuin uima-allas ja makuupussit on märkiä (narua, lapioita, pari ylimääräistä pressua on)

3.      Leirillä loppuu leipä kesken ja leiriläisillä on nälkä (on joitakin valmistusaineita, autoa ei ole)

4.       Partiomajalla tulee sähkökatko (on talvi, uuni, lämpöpuhallin ja jääkaappi ei toimi, on kamina/takka, osalla otsalamppuja repussa)

5.      Eksyt metsään (kartta ja kompassi mukana, ei loukkaantuneita, ei ole kiire, puhelimen akku vähissä, on eväitä)

6.      Tehtävänäsi on kaataa ja kaivaa ylös vanha puinen lipputanko ja pilkkoa siitä polttopuita (ei ole lapiota eikä sahaa, on työhanskat, leka, kirves, rautakanki, maa ei ole jäässä)

7.      Rakennat linnunpönttöä seikkailijoiden (4. luokkalaisia), mutta teillä ei ole vasaraa, miten muuten voitte kiinnittää osat kuin naulaten?


Makramee-solmeilu

Opettele tekemään hienoja Makramee-seinävaatteita! https://www.lankava.fi/fi/ohjeet/makramee-ohjeet/


Nuku yö ulkona

Vietä yö makuupussissa kotipihalla, parvekkeella tai terassilla!


Kuntopiiri metsässä

Kuntoile luonnossa, voit esimerkiksi punnertaa puuta vasten, juosta/loikkia mäkeä ylös tai käyttää kiveä käsipainona. Mitä kaikkea keksit?




Frisbeegolf

Kuinka pitkälle kiekkosi lentää? Käy testaamassa radalla. Ratoja Lapinlahdella Nerkoolla (Saiturin monttu) sekä Monitoimitalon takana harjulla, myös Varpaisjärvellä on oma rata. Kiekkoja voi lainata mm. Lapinlahden pääkirjastosta. https://frisbeegolfliitto.fi/harrastuksen-aloittaminen/



Pyöräretki
Tee pyöräretki, ota evästä mukaan ja pyöräile kivaan paikkaan herkuttelemaan! Muistathan pyöräilykypärän!

Pirauta kaverille!
Soita kaverille/kummille/tutulle ja kysy kuulumisia!

Partiomeemi
Keksi omia partiomeemejä! Lähetä ne halutessasi omalle vetäjälle! https://instagram.com/scoutmein?igshid=oyrsp2rte34u

Tuunausnurkka
Kokeile tuunata omaa vanhaa tavaraa tai vaatetta. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/10/04/vanhasta-uutta-ja-suuresta-sopiva

Uusi taito
Opettele täysin uusi taito, esim. jonglööraamaan, pallon pomputtelu, käsillä seisonta tai virkkaus!


Tähtitaivas
Tutki oikeaa tai virtuaalista tähtitaivasta! Bongaatko Otavan, Orionin tai Kassiopeian? Entä satutko näkemään tähdenlennon? https://www.ursa.fi/taivaalla/tahtikartta/
Orion Sumu (Nasan kuvaama avaruussumu-video). Selaa sivua hieman alaspäin, löytyy vasemmasta reunasta nimellä: ”Step into Orion Nebula”: https://artsandculture.google.com/project/360-videos

Kasaa palapeli
Mikä on vaikein palapeli minkä saat kasattua?

Podcast
Etsi kiinnostava podcast ja kuuntele sitä! LINKKI

Lähimetsän kauneutta
Etsi lähimetsästäsi uusi, kaunis paikka!

360 luonto
Tutustu erilaisiin paikkoihin 360° videoiden välityksellä! https://www.youtube.com/playlist?list=PLivjPDlt6ApRq22sn082ZCC9893XtV8xc

Päivä tubettajana
Kokeile tubettamista! Voit hyvin harjoitella videoiden tekemistä myös lataamatta niitä nettiin.

Kannustuskori
Tee itsellesi kannustuskori. Leikkaa lehdistä tai kirjaile paperille kuvia ja lauseita, jotka ilahduttavat sinua. Taittele ne koriin tai kulhoon. Aina kun jokin asia harmittaa tai painaa mieltä, voit nostaa korista kannustavan kuvan tai lauseen.

Virtuaalinen metsäretki
Tee virtuaalinen metsäretki ja fiilistele suomalaista luontoa videoiden välityksellä.
https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/oppaat/tietoa_luonnon_hyvinvointivaikutuksista/Pages/mene-metsaan-virtuaalisesti.aspx



Ruokataide
Kokeile tehdä ruokataidetta. Muistahan ettei ruokataide ole ruualla leikkimistä! https://www.instagram.com/breakfastformyson/?hl=fi

Tee taidetta
Kokeile uusia, hauskoja ja värikkäistä askarteluprojekteja! https://leikkileikkina.com/

Kirja-aktiviteetteja
Poimi kiva kirja-aktiviteetti linkin takaa! https://prolastenkirjallisuus.fi/blog/2020/03/17/kyykyta-korona-karkaa-kirjamaahan/

Google Earth
Etsi erikoisia ja hienoja paikkoja Googlen kartoista koordinaattien avulla

Eläinlive
Katsele erilaisia eläinlivevideoita. https://explore.org/livecams

Orkesteri
Tutustu orkesterin osiin ja soittimiin. https://yle.fi/aihe/orkesterikone

Kulttuurimatka
Tee kulttuurimatka omalta kotisohvalta:




Viikon heurekahetki
Katso videoita erilaisista tieteellisistä kokeista! https://www.heureka.fi/heurekahetki/

Tiedonjyvä-sarja
Tutki luonnontieteellisiä ilmiöitä Tiedonjyvä-sarjan ohjeiden avulla.

Päiväkirja
Kirjoita ajatuksiasi ja tekemisiäsi ylös konkreettiseen päiväkirjaan tai esimerkiksi puhelimen sovellukseen! Monen vuoden päästä on varmasti kiinnostavaa palata takaisin vuoteen 2020. Voit soveltaa myös partiopäiväkirjaksi.

Luontoliikunta
Kaipaatko vaihtelua liikkumiseen? Valitse linkin listasta sopiva haaste ja toteuta se. Saatkohan kaikki 30 kohtaa toteutettua vuoden loppuun mennessä?

Kiitollisuusaarrejahti
Etsi listan jokaiseen kohtaan jokin asia tai paikka lähi luonnosta.

Rentoutuminen
Kaipaatko rentoutumista? Etsi itsellesi sopiva rentoutumisharjoitus netistä. Voit kokeilla myös esim. joogaa tai venyttelyä.

Korttitalo
Miten korkean korttitalon saat rakennettua? Kuka on perheen paras rakentaja? Etsi ohjeita uusiin korttitalon kasaus menetelmiin ja kokeile

Käsityöt
Kokeile uusia käsitöitä Marttojen ohjeilla.

Kollaasi
Löytyykö kotoasi turhia, vanhoja lehtiä? Tee kollaasi leikkelemällä niistä kuvia! Voit suunnitella unelmiesi talon tai tehdä hullunkurisen viidakon!

Jousipyssy
Kokeile tehdä itse oma jousipyssy! Muistathan turvallisuuden jousipyssyä kokeillessasi!

Rinkan pakkaus
Etsi ohjeet rinkan oikeaoppiseen pakkaamiseen ja kokeile käytännössä

Partiosanastoa muilla kielillä
Tutustu muiden kielten partio/retkisanastoon

Partiolehti
Kirjoita omaa (partio)lehteä! Keksi erilaisia retkivinkkejä tai kerro partioleirikokemuksistasi!

Pihalla247 -Instagram LIVE
Partiokaverit Jenna ja Henna pitävät joka viikko maanataisin klo18 @pihalla247 -Instagram käyttäjällään tarpojille suunnattua liveä.

Partiohuivi kondikseen
Silitä partiohuivisi ja rullaa se uudelleen napakasti ja siististi. Laita niskaan hakaneula pitämään huivi paketissa.

Viittomakieli tutuksi
Tutustu viittomakieleen ja opettele esimerkiksi viittomaan oma nimesi tai värit. https://www.youtube.com/results?search_query=viittomakieli

Pokemon Go -peli
Pelaa Pokemon Go -peliä ja ulkoile samalla! Montako Pokemonia saat napattua?

Maamerkit

Parkour


Luonnonmateriaalit hyötykäyttöön
Kerää luonnonmateriaaleja. Valmista materiaaleista esimerkiksi luontokoru, avaimenperä, tuulikello, ovikoriste, hiuskoriste, voimakivi, mandala jne.

Nikkaroi
Vasara ja saha käteen! Nikkaroi jotain pientä ja hauskaa, kuten linnunpönttö tai hyönteishotelli tai isoa ja hienoa, kuten halkoteline! Sovella omien taitojen mukaan.

Lukuläksy
Lue tai kuuntele kirja, jokin muu kuin koulukirja!

Kalassa
Käy kalassa! Jos sinulla ei ole virveliä, voit tehdä itse mato-ongen. https://partio-ohjelma.fi/partio-ohjelma/seikkailijat-10-12-v/taitomerkit/kalastus/mato-onki/

Partiotapoja muualta maailmasta
Mitkä kuusi maata ovat maailman ainoita, joissa ei ole partiotoimintaa? Tutustu muiden maiden partiotapohin. https://www.youtube.com/watch?v=gyZlQDb09Kk

Museopelit
Opi uutta museopeleistä
Työmaahuoltopeli: http://www.lottasvard.fi/tyomaahuolto/
Ennen kaikki oli hyvin -peli: http://game.it.jyu.fi/ennen/
Muita pelejä: https://play.x-routes.com/?locale=fi_FI

Samoajat/vaeltajat:


Kotiruoan laitto

Kokkaa perheelle ateria! Etsi resepti ja valmista ruoka, maistelkaa ja arvioikaa ruokaa koko perheen voimin. Pyydä tarvittaessa ruuanlaittoon apua muilta perheen jäseniltä.


Suomen Partiolaisten Discord

Discord on sovellus/alusta, keskustelussa ja chattailulle. Käy liittymässä Suomen Partiolaisten Discrod-kanavaan ja osallistumassa keskusteluihin. https://discord.gg/wWJRFqA


Tee se itse - hygieniatuotteet!

Valmista partiolaisten ohjeilla kesän reissuja varten hygieniatuotteita.



Solmut ja köytökset

Harjoittele erilaisia solmuja ja köytöksiä: merimiessolmu (partiohuivisolmu), paalusolmu, hirvensorkka, ystävyydensolmu, pukkiköytös ja ristiköytös. Etsi löydätkö kuvallisia ja sanallisia solmuohjeita, videoita tai muuta materiaalia.


Nuku yö ulkona

Vietä yö makuupussissa kotipihalla, parvekkeella tai terassilla!


Kuntopiiri metsässä

Kuntoile luonnossa, voit esimerkiksi punnertaa puuta vasten, juosta/loikkia mäkeä ylös tai käyttää kiveä käsipainona. Mitä kaikkea keksit?





Tämän blogin suosituimmat tekstit

Partiopaidan tilaaminen

Partiopaitojen tilaus -ohje Yhtenäinen pukeutuminen lisää yhteenkuuluvuutta! Partiopaita on virallisen partioasun, ja virallisen partiopukeutumisen perusyksikkö, joka partiolaisella olisi hyvä olla. Lapinlahden Siniveikot käyttävät sinistä partiopaitaa. Lisäksi paitaan tulee muutamia merkkejä, jotka kertova mm. partiolaisen piirin.   Tarvitset VÄH. partiopaidan ja kaikki listassa olevat merkit siihen.   Partiopaidat ja merkit tilataan Scandinavian Outdoor -verkkokaupasta: https://scandinavianoutdoor.fi/partio/ TILATTAVAT TUOTTEET Tilattava tuote Hinta Kuva Linkki Partiopaita, LASTEN MALLI 49,00€       https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/partiopaita-05-sin-lasten/   Partiopaita, NAISTEN MALLI 49,00€ https://scandinavianoutdoor.fi/part

Kuinka liittyä/erota partiotoiminnasta?

 Miten pääsen toimintaan mukaan? 1. Ota viestitse yhteyttä lippukunnanjohtajaan Inariin (044 2619544), ja kysy mahtuuko ryhmiin mukaan. 2. Täytä partion jäsenhakemus: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemukset/hakemus.aspx?id=9998956  3. Toimintaa voi käydä kokeilemassa 3 kertaa ennen päätöstä liittyä mukaan. Muista kuitenkin ensin selvittää lippukunnanjohtajalta onko ryhmissä tilaa. Miten toimin, jos partioharrastus ei enää ole ajankohtainen? 1. Ilmoita harrastuksen lopettamisesta oman ryhmän johtajille. Näin emme odota sinua kerroille turhaan, ja täysiin ryhmiin pääsevät mukaan mahdolliset jonottajat. 2. Poistu jäsenrekisteristä tekemällä erohakemus partion asiointipalvelussa: https://asiointi.partio.fi/ Erohakemus löytyy asiointipalvelussa ”jäsenyydet”-kohdassa. Jäsenyydet-välilehdellä on Eroa-painike. Painikkeesta avautuu erohakemus, jossa pyydetään jäsenyyden päättymispäivämäärää sekä eron syytä. 3. Poistu huoltajien ja lippukunnan tiedotusryhmistä WhatsAppissa.