Siirry pääsisältöön

KEVÄT 2018

Kevät suorastaan suhahti silmien edessä, kun tekemistä oli niin paljon! Onkin hyvä hetki katso, mitä viime keväänä tapahtuikaan ja tehtiin!

Tammikuu: Kevätkausi starttasi ja jokainen ryhmä aloitti kolokerrat! 

Lippukunnan hallistus myös tapasi ensimmäisen kerran uudella porukalla (hallitukseen liittyi pari nuorta tuomaan freshejä ajatuksia). 



Myös lippukunnan viestintävastaava otti osaa piirin luottiseminaariin uutena viestintätiimin luottiksena!



Helmikuu:  Kolokerrat ovat lähteneet kunnolla käytiin ja kololla käykin kova tohina!



Kuun lopussa pidettiin vuosikokous, johon tarpojat ottivat ensimmäistä kertaa osaa nähdäkseen miten päätöksiä tehdään!






Maaliskuu: Kyseinen kuukausi olikin täynnä suunnittelukokouksia: tulevan syksyn lippukuntaleirin eka kokous, Telkkä-alueen      leirin pari kokousta..

Tarpojilla oli yöretki, jolla mm. pilkittiin ja      käytiin Väisälänmäellä!




Ahkerat vetäjät kävivät myös kouluttautumassa Nurmeksessa Kolina1:ssä. Lippukunnalle valmistui 2 sampoa ja 3 ROK:laista on suorittanut puolet kouluksestaan!


Huhtikuu: Huhtikuun alussa ilmoitettiin 3 joukkuetta Liperin sudenpentu-seikkailija kisoihin (1 sudarijoukkue ja 2 seikkailijajoukkuetta)!!


Seikkalijoilla oli PREPPI24-yöretki, jolla prepattiin nuoria tuleviin kisoihin.


Tarpojilla oli Selviytyjät'18-leirin ennakkotapaaminen ja staabilla oli samaan aikaan ensimmäinen face-to-face palaveri!





Yksi lippukunnan samoajista on lähdössä Rovewaylle Hollantiin ja Tampereella olikin leirin Suomen edustuksen ennakkotapaaminen.


Sudenpentu-ryhmillä oli yhteinen yöretki Väärnin leirikeskuksessa ja se olikin monen sudarin ihan ensimmäine partioretki!

Kuun loppupuolella oli partioviikko, jolloin lippukunnan Instagram-tili lauloi ja jokainen ryhmä ja lippukunnanjohtaja esiteltiin. Lisäksi tuotiin vetäjien ajatuksia esiin siitä mikä on #parastapartiossa 

Toukokuu: Vappuna partiolaiset huolehtivat y-suhteistaan ja auttoivat paikallista Lions Clubia myymään kunnan talon pihalla arpoja!


Kuun ensimmäisenä lauantaina 20 partiolaista + huoltajaa hyppäsi bussiin ja suuntasi Liperiin ensimmäistä kertaa ikinä kisaamaan. Kisat menivät erinomaisesti! Hemulit (seikkailijajoukkue) sijalla 4, Kipsukat (seikkailijajoukkue) sijalla 5 ja Addut (sudenpentujoukkue) sijalla 21!!!






Kuun puolessa välissä alkoi viikko toiminta hiljalleen tulla päätökseen ja vartiot nauttivatkin harvinaisen hyvistä säistä ulkopicnicein.


Tyypilliseen tapaan pidettiin myös hautuumaatalkoot, haravoitiin seurakunnan monitoimimies Samin valvovan silmän alla hautuumaa ja lopuksi palkinnoksi saatiin jätskit!





Tarpojat kävivät vaeltamassa Huuhkajankierroksen Varpaisjärvellä ja heidän omien sanojensa mukaan kivaa oli!
Vetäjät pitivät kevään viimesen palaverin ja kausi saatiin pakettiin!


Syksyllä jatketaan!









Tämän blogin suosituimmat tekstit

ETÄPARTIO-OHJELMA PANKKI

Kasvokkain tapahtuvan partiotoiminnan ollessa tauolla,  kokosimme etäpartio-ohjelma pankkiin hauskaa tekemistä koko perheelle ja ikäkausille! Ikäkaudet menevät seuraavasti:  Sudenpennut 1-2lk Seikkailijat 3-5lk Tarpojat 6-8lk Samoajat/vaeltajat 9lk-22v Perheet Voit ottaa toteuttasiessasi aktiviteettja kuvia ja lähettää ne vetäjille! Luvan kanssa kuvia laitetaan lippukunnan Instagramiin! (@lapinlahdensiniveikot) Perheiden yhteistä tekemistä: Pelasta pörriäinen -kampanja Osallistukaa koko perheen kanssa Pelasta pörriäinen -kampanjaan istuttamalla pölyttäjä-ystävällisiä kasveja tai rakentamalla vaikka hyönteishotelli.  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/01/viisi-tapaa-pelastaa-porriainen-valitse-omasi-ja-merkkaa-tekosi Hyönteishotellivinkki:  https://www.plantagen.fi/rakenna-oma-hyonteishotelli.html Pölyttäjäystävällisiä kasveja:  https://www.polytys.fi/polyttajat-puutarhassa/vinkkeja-kasvivalintoihin/ Siisti Bii

Partiopaidan tilaaminen

Partiopaitojen tilaus -ohje Yhtenäinen pukeutuminen lisää yhteenkuuluvuutta! Partiopaita on virallisen partioasun, ja virallisen partiopukeutumisen perusyksikkö, joka partiolaisella olisi hyvä olla. Lapinlahden Siniveikot käyttävät sinistä partiopaitaa. Lisäksi paitaan tulee muutamia merkkejä, jotka kertova mm. partiolaisen piirin.   Tarvitset VÄH. partiopaidan ja kaikki listassa olevat merkit siihen.   Partiopaidat ja merkit tilataan Scandinavian Outdoor -verkkokaupasta: https://scandinavianoutdoor.fi/partio/ TILATTAVAT TUOTTEET Tilattava tuote Hinta Kuva Linkki Partiopaita, LASTEN MALLI 49,00€       https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/partiopaita-05-sin-lasten/   Partiopaita, NAISTEN MALLI 49,00€ https://scandinavianoutdoor.fi/part

Kuinka liittyä/erota partiotoiminnasta?

 Miten pääsen toimintaan mukaan? 1. Ota viestitse yhteyttä lippukunnanjohtajaan Inariin (044 2619544), ja kysy mahtuuko ryhmiin mukaan. 2. Täytä partion jäsenhakemus: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemukset/hakemus.aspx?id=9998956  3. Toimintaa voi käydä kokeilemassa 3 kertaa ennen päätöstä liittyä mukaan. Muista kuitenkin ensin selvittää lippukunnanjohtajalta onko ryhmissä tilaa. Miten toimin, jos partioharrastus ei enää ole ajankohtainen? 1. Ilmoita harrastuksen lopettamisesta oman ryhmän johtajille. Näin emme odota sinua kerroille turhaan, ja täysiin ryhmiin pääsevät mukaan mahdolliset jonottajat. 2. Poistu jäsenrekisteristä tekemällä erohakemus partion asiointipalvelussa: https://asiointi.partio.fi/ Erohakemus löytyy asiointipalvelussa ”jäsenyydet”-kohdassa. Jäsenyydet-välilehdellä on Eroa-painike. Painikkeesta avautuu erohakemus, jossa pyydetään jäsenyyden päättymispäivämäärää sekä eron syytä. 3. Poistu huoltajien ja lippukunnan tiedotusryhmistä WhatsAppissa.