Siirry pääsisältöön

Takaisinheitto vuoteen 2016

Uusi vuosi on taas vaihtunut, joten mikäs olisikaan parempi aika muistella viime vuotta ja sen tapahtumia kuin nyt!

 Kevätkauden alku keskityttiin ryhmissä aktiivisesti viikkotoimintaan. Kolon muutto aiheutti hieman soveltamista, ja muutamia viikonloppuja menikin meillä johtajilla muuttoa hoidellessa.


 Partioviikon aikana yläkoululaiset saivat osallistua SnapChat-kilpailuun, jonka palkintona oli paikallisen S-marketin sponsoroima herkkukassi. Partioviikko huipentui partiomessuun ja uuden kolon avajaisiin! Myös paikallislehteen tuli juttua lippukuntamme johtajasta!

 



 Vappuna olimme viimekin vuonna auttamassa paikallista Lions Clubia Lapinlahden vapputapahtumassa. 

 Myöhemmin toukokuussa lähdimme kahdella joukkueella edustamaan lippukuntaamme Kuopiossa järjestettyihin partiotaitojen kevätkisoihin hyvällä menestyksellä! 

 Samassa kuussa menimme vierailemaan ja kertomaan eskarilaisille partiosta. Pelailtiin ja tutkittiin partiotavaroita kolmen ryhmän kanssa. Tempauksemme myötä saimme myös uuden sudenpenturyhmän!


 Kesän ehdoton kohokohta oli Roihu2016! Niin uudet kuin vanhat ystävät, mahtava ilmapiiri, yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuus olivat läsnä koko leirin ja leirin jälkeenkin!







 Elokuun lopussa saimme mahdollisuuden järjestää kirjaston aulaan partionäyttelyn pariksi viikoksi.

Näyttely huipentui taidetapahtuma AikaTaikaan, jolloin partiolaiset olivat lettupannujen ja Huojuva torni -pelin kanssa kirjaston vierellä, kuten monena edellisenäkin vuonna.




Syyskuussa starttiin taas uusi kausi Väärnin leirikeskuksessa, jossa pelailtiin ja paisteltiin lettuja niin uusien ja vanhojenkin partiolaisten kanssa. 

 Saman kuun aikana vietettiin peruskoulun eritysluokkien kanssa mahtava partiopäivä, jossa opeteltiin nahkan painantaa, paarien rakentamista sekä paisteltiin jälleen lettuja.

 Loka- ja marraskuussa oli niin seikkailijoilla kuin johtajistolla yöretkiä iki-ihanalla Kivistön majalla. Myös uudet sudenpennut pääsivät tutustumaan retkeilyyn päiväretken myötä.



 Marraskuun puolessa välissä lähti lippukunnalta perinteitä kunnioittaen vahva edustus Votomaraton16-tapatumaan Kuopioon, tälläkin kertaa hyvällä menestyksellä. 


Marras-joulukuussa otimme osaa adventtikalenterikampanjaan, kiitos innokkaille myyjille! Vain muutamia kalentereita jäi yli, ja ne lahjoitimme pois. Muun muassa lukion opettajat kokivat mukavan yllätyksen. 


Joulukuun alussa järjestettiin perinteinen johtajien joululahjavalvojaiset Väärnin leirikeskuksessa, jossa täytettiin maha itse tehdyillä pizzoilla , taiteiltiin omia lahjapapereita ja päätettiin ilta leffaan.


 Itsenäisyyspäivän messu oli toteutettu viimekin vuonna yhteistyössä partiolaisten kanssa, joten partiolaiset olivat mukana niin kolehdin keruussa kuin lukemassa evankeliumiakin. Myös lupaukset päästiin antamaan messun lopuksi. 

 Joulukuu huipentui aattopäivänä perinteisiin kynttilätalkoisiin sankarihaudoilla. Isolla joukolla sytytimme jokaisen sankarin haudalle kynttilän.

 Toisin sanoen vuosi oli mitä mahtavin! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kohti uusia partiotuulia.

-Inari


Tämän blogin suosituimmat tekstit

ETÄPARTIO-OHJELMA PANKKI

Kasvokkain tapahtuvan partiotoiminnan ollessa tauolla,  kokosimme etäpartio-ohjelma pankkiin hauskaa tekemistä koko perheelle ja ikäkausille! Ikäkaudet menevät seuraavasti:  Sudenpennut 1-2lk Seikkailijat 3-5lk Tarpojat 6-8lk Samoajat/vaeltajat 9lk-22v Perheet Voit ottaa toteuttasiessasi aktiviteettja kuvia ja lähettää ne vetäjille! Luvan kanssa kuvia laitetaan lippukunnan Instagramiin! (@lapinlahdensiniveikot) Perheiden yhteistä tekemistä: Pelasta pörriäinen -kampanja Osallistukaa koko perheen kanssa Pelasta pörriäinen -kampanjaan istuttamalla pölyttäjä-ystävällisiä kasveja tai rakentamalla vaikka hyönteishotelli.  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/01/viisi-tapaa-pelastaa-porriainen-valitse-omasi-ja-merkkaa-tekosi Hyönteishotellivinkki:  https://www.plantagen.fi/rakenna-oma-hyonteishotelli.html Pölyttäjäystävällisiä kasveja:  https://www.polytys.fi/polyttajat-puutarhassa/vinkkeja-kasvivalintoihin/ Siisti Bii

Partiopaidan tilaaminen

Partiopaitojen tilaus -ohje Yhtenäinen pukeutuminen lisää yhteenkuuluvuutta! Partiopaita on virallisen partioasun, ja virallisen partiopukeutumisen perusyksikkö, joka partiolaisella olisi hyvä olla. Lapinlahden Siniveikot käyttävät sinistä partiopaitaa. Lisäksi paitaan tulee muutamia merkkejä, jotka kertova mm. partiolaisen piirin.   Tarvitset VÄH. partiopaidan ja kaikki listassa olevat merkit siihen.   Partiopaidat ja merkit tilataan Scandinavian Outdoor -verkkokaupasta: https://scandinavianoutdoor.fi/partio/ TILATTAVAT TUOTTEET Tilattava tuote Hinta Kuva Linkki Partiopaita, LASTEN MALLI 49,00€       https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/partiopaita-05-sin-lasten/   Partiopaita, NAISTEN MALLI 49,00€ https://scandinavianoutdoor.fi/part

Kuinka liittyä/erota partiotoiminnasta?

 Miten pääsen toimintaan mukaan? 1. Ota viestitse yhteyttä lippukunnanjohtajaan Inariin (044 2619544), ja kysy mahtuuko ryhmiin mukaan. 2. Täytä partion jäsenhakemus: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemukset/hakemus.aspx?id=9998956  3. Toimintaa voi käydä kokeilemassa 3 kertaa ennen päätöstä liittyä mukaan. Muista kuitenkin ensin selvittää lippukunnanjohtajalta onko ryhmissä tilaa. Miten toimin, jos partioharrastus ei enää ole ajankohtainen? 1. Ilmoita harrastuksen lopettamisesta oman ryhmän johtajille. Näin emme odota sinua kerroille turhaan, ja täysiin ryhmiin pääsevät mukaan mahdolliset jonottajat. 2. Poistu jäsenrekisteristä tekemällä erohakemus partion asiointipalvelussa: https://asiointi.partio.fi/ Erohakemus löytyy asiointipalvelussa ”jäsenyydet”-kohdassa. Jäsenyydet-välilehdellä on Eroa-painike. Painikkeesta avautuu erohakemus, jossa pyydetään jäsenyyden päättymispäivämäärää sekä eron syytä. 3. Poistu huoltajien ja lippukunnan tiedotusryhmistä WhatsAppissa.